El consell d’administració d’Antena 3 va aprovar aquest dimecres a la tarda la integració de La Sexta i, al vespre, ambdues cadenes oficialitzaven amb un comunicat conjunt l’acord de “fusió per absorció”.

L’acord estableix que els accionistes de La Sexta rebin una participació del 7% del nou grup Antena 3 (15,8 milions d’accions, una mica menys de 70 milions d’euros), que augmentarà el seu capital social amb l’emissió de 14,6 milions de noves accions. A més, si es compleixen una sèrie d’objectius durant el període 2012-2016, podrien rebre una participació addicional de forma esglaonada de fins al 7% mitjançant accions de l’autocartera del grup.

La integració de la cadena de Mediapro a la de Planeta ara ha de superar el tràmit de l’aprovació per part de la propera junta general ordinària d’accionistes d’Antena 3 durant el primer trimestre del 2012. A banda, haurà de rebre el vistiplau de la Comissió Nacional de la Competència (CNC).

En la negociació, La Sexta ha volgut mantenir en tot moment el seu perfil i línia editorial, cosa que, vist com ha quedat Cuatro després de l’absorció de Telecinco, Antena 3 finalment ha acceptat.

Amb aquesta operació, Antena 3 acumula fins a vuit canals (Antena 3, La Sexta, Neox, Nova, Nitro, La Sexta 2, La Sexta 3 i Gol TV, aquesta en règim de lloguer), amb els que fer front i optar a competir amb Mediaset (Telecinco, Cuatro, Factoría de Ficción, La Siete, Boing, Divinity) en igualtat de condicions. El primer grup de cadenes va obtenir un 25,6% de quota de pantalla al novembre, mentre que el segon va sumar un26,3%. Entre ambdós, però, acumulen més d’un 80% del pastís publicitari televisiu.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram