No sembla que Antonio Caño comenci de la millor manera com director d’El País, càrrec al qual accedirà el proper 4 de maig. Les propostes de David Alandete com a nou director adjunt i, especialment, la d’Eva Saiz com a subdirectora, han estat rebutjades per la majoria dels periodistes.

La setmana passada, el 71,9% de la redacció que va participar en la consulta (no vinculant) va rebutjar el nomenament d’Eva Saiz, provinent de la delegació a Washington del diari sota direcció de Caño. El principal motiu d’aquest rebuig és la seva manca d’experiència per a exercir al càrrec: fa tot just quatre anys va sortir del Màster de Periodisme d’El País, i abans dels tres anys a Washington en va estar un fent pràctiques en la secció nacional del diari a Madrid. A favor del nomenament de la periodista hi va votar el 15,9%, i el 12,2% ho va fer en blanc.

Abans, la redacció ja havia rebutjat la proposta de David Alandete com a director adjunt. Com Saiz, el periodista valencià també va passar pel màster d’El País, el qual va acabar el 2007, i va estar a les ordres de Caño a Washington abans de ser enviat l’any passat a la corresponsalia de Jerusalem. En aquest cas, un 48,8% va votar en contra del seu nomenament, el 35,6% a favor, i el 15,6% en blanc.

La setmana passada també es van consultar els nomenaments de nous càrrecs, els quals van ser aprovats: Bernardo Marín, com a subdirector de l’edició digital, va rebre un 61% de vots favorables; Luis Prado, com a subdirector de l’edició per Amèrica, va obtenir un recolzament del 52% dels vots, i Maite Rico, subdirectora de l’edició de diumenge, del 53%.

Cal recordar que, al febrer, el propi nomenament d’Antonio Caño només va rebre el vistiplau del 42,92% dels vots en la consulta realitzada a la redacció, amb un 35,84% en contra i el 20,8% en blanc.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram