Aragón TV va estrenar diumenge Charrín Charrán, el seu primer programa íntegramen en llengua aragonesa. Es tracta d’un magazín conduït per la youtuber Silvia Cebolla que durant una hora oferirà reportatges i entrevistes sobre diferents temes socials i culturals.

L’espai compta amb seccions que divulguen diferents aspectes de l’aragonès i la història de la comunitat. A més, disposa l’opció de seguir en castellà cada emissió mitjançant l’activació dels subtítols per a persones sordes, per facilitar a l’audiència la comprensió i el coneixement de la llengua.

L’aragonès és una de les llengües minoritàries en perill d’extinció, segons reconeixen diversos organismes internacionals, entre ells la UNESCO. Es calcula que hi ha 25.556 persones que parlen aragonès, que pugen a 56.235 incloent els que l’entenen, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística de 2011.

La Llei d’ús, protecció i promoció de les llengües i modalitats lingüístiques pròpies de l’Aragó, de 2013, estableix la necessitat que els poders públics impulsin l’emissió de programació en les llengües i modalitats pròpies de la comunitat. La cadena assenyala que amb Charrín Charrán es compleix aquest precepte.