L’Associació de Revistes d’Informació, ARI, i l’Associació de Premsa Professional i Continguts Multimèdia, Coneqtia, han sol·licitat formalment al Govern espanyol que adopti les mesures oportunes perquè s’apliqui de manera immediata l’IVA de les publicacions impreses (el superreduït del 4%) a tots els suports digitals (actualment el general del 21%).

Les dues entitats recorden que la Unió Europea va aprovar recentment permetre aplicar a llibres, revistes i diaris digitals el mateix tipus impositiu que als seus equivalents en paper. El text es va publicar el 13 de novembre al Diari Oficial de la UE i en 20 dies ja es podria començar a aplicar.

ARI i Coneqtia defensen que l’equiparació de l’IVA seria “imperceptible” en la recaptació total de l’Estat, però tanmateix seria “molt positiu” per als editors i el conjunt de la ciutadania, ja que “permetria poder potenciar definitivament el consum de les publicacions online com una alternativa més d’accés als seus continguts”.

Segons les dues organitzacions, la reducció de l’IVA digital suposarà “un impuls per a la difusió dels mitjans de comunicació professionals que ofereixen continguts de qualitat i respecten el rigor informatiu”, i també ajudarà a “protegir la llibertat de premsa i el pluralisme dels mitjans davant del risc que la propagació d’informació falsa i interessada suposa per al sistema democràtic”.