Aquest dilluns va començar a emetre en proves Ona Mediterrània, que es pot escoltar al 98.0 de la FM de Mallorca o a través del seu web. D’entrada, fins al 6 de gener, ofereix un sol programa, Bon Nadal i bon any! (de 12 a 14 h), conduit per Pep Suasi, on s’aniran donant a conèixer els detalls del projecte. A partir del 7 de gener, la nova ràdio en català iniciarà la seva programació regular (de 8 a 23 h) amb espais informatius, d’esports, culturals i d’entreteniment.

Un cop arrenqui oficialment, l’objectiu és, en funció dels suports assolits i la capacitat de finançament, consolidar el projecte i anar ampliant la graella progressivament.

Ona Mediterrània es posa en marxa després d’un any de campanya, durant el qual s’ha definit el projecte i la programació, i s’ha cercat el finançament per poder tirar-la endavant.

El suport econòmic l’ofereixen els 600 socis que té actualment aixoplugats en una cooperativa, però l’objectiu és arribar a les 2.000 persones associades. El preu és de 50 euros anuals per als socis, 100 per als protectors, i 150 per a les entitats i empreses.

L’emissora la van impulsar l’Obra Cultural Balear (OCB), l’associació Voltor i un grup de ciutadans amb la voluntat d’omplir el buit deixat fa dos anys per Ona Mallorca.