El periodista i documentalista navarrès David Beriain, director de la productora 93 Metros, i el reporter gràfic basc Roberto Fraile han estat assassinats en una emboscada a Burkina Faso, on rodaven un documental sobre els dispositius de les autoritats locals contra la cacera furtiva i per la protecció de la fauna a la zona de Pama, a l’est del país.

Ambdós anaven amb un comboi d’una quarantena de persones formada per militars, policies, agents forestals i periodistes que va ser assaltada dilluns per un grup d’homes armats. Després de l’atac es desconeixia el parador de quatre integrants  del comboi, entre ells Beriain i Fraile, que suposadament havien estat segrestats. Aquest dimarts, la ministra d’Afers Exteriors, Arancha González Laya, ha confirmat que han trobat els seus cossos sense vida.

Les autoritats de Burkina Faso atribueixen l’atac a “terroristes”. “Aquesta és una zona perillosa per ser camp d’operació habitual de grups terroristes, furtius, bandits i gihadistes”, ha assenyalat González Laya.

David Beriain, de 43 anys, i Roberto Fraile, de 47 anys, tenien una àmplia experiència com a reporters en zones de conflicte arreu del món.