La matinada d’aquest dimarts va ser atacada altre cop la delegació de TV3 a Lleida per uns desconeguts, que van trencar els vidres de la façana a cops de pedra i van pintar-hi “Manipuladors” i “No sou periodistes”. Deu dies abans, ja havien arremès contra la seu lleidatana de la televisió pública (i també la del diari Segre) llançant ous farcits de pintura i guix diluït.

Aquell atac, denunciat per la Corporació, es va produir l’endemà que alguns dels estudiants ocupants del rectorat de la Universitat de Lleida expulsessin i agredissin alguns periodistes, entre els quals dos de TV3, que la setmana passada van presentar la demanda corresponent.

Preocupació del CPC per l’increment d’atacs

El Col·legi de Periodistes de Catalunya s’ha mostrat “molt preocupat” per l’augment d’amenaces i agressions que els professionals de la informació patint en les darreres setmanes, uns incidents que, alerta, “cada vegada van a més”. L’entitat considera “intolerable i inacceptable” aquests atacs, els quals ha condemnat com ja va fer fa deu dies.

“Qualsevol coacció o agressió als periodistes en l’exercici de la seva professió és un atac al lliure exercici de la professió periodística i al dret del ciutadà a ser informat”, remarca el CPC en un comunicat.

A banda, el Col·legi de Periodistes explica que treballa “en diverses iniciatives per evitar incidents com aquests i que la feina dels professionals es pugui dur a terme sense cap coacció”.