Tensió al rectorat de la Universitat de Lleida que des de fa un parell de setmanes està ocupat per un grup d’estudiants en protesta per la presència policial dins el campus. Els fets s’han produït quan un grup de treballadors de la UdL ha entrat al despatx del rector per protestar contra la tancada, aprofitant que una part del col·lectiu d’estudiants havia convocat una roda de premsa.

Els mitjans que havien assistit a la convocatòria han entrat amb els treballadors per cobrir també la protesta, però els joves han intentat impedir que enregistressin imatges. Abans de ser expulsats, alguns dels professionals de la informació han estat agredits i amenaçats per ocupants del rectorat i joves que els recolzen, alguns dels quals no són alumnes de la UdL, com el cantant Pablo Hasél (a les imatges, es veu com agredeixen i expulsen l’equip de TV3).

El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha condemnat les agressions produïdes a la UdL i ha assenyalat que és “intolerable i inacceptable qualsevol amenaça o agressió als periodistes en l’exercici de la seva professió”. En un comunicat, l’entitat ha remarcat la seva preocupació per “l’increment d’amenaces i agressions als quals els periodistes estan sent objecte darrerament”.

Per al seva part, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha tornat a denunciar les noves agressions patides per periodistes de TV3, en aquest cas de la delegació de la cadena a Lleida. “És absolutament intolerable que es repeteixin situacions en què s’impedeix de forma violenta l’exercici del dret a la informació que desenvolupen els professionals. I més encara quan, lamentablement, no ens trobem davant de fets aïllats, sinó d’una repetida manca de respecte a la llibertat de premsa, un valor que s’hauria de protegir com a dret fonamental en una societat democràtica”, ha assenyalat en un comunicat. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram