La BBC i Atresmedia TV han segellat un acord per coproduir una sèrie de ciència ficció, The Refugees. Segons destaca el grup audiovisual, aquesta “aliança històrica” és la primera coproducció de l’operadora britànica a Europa. A més, serà la primera sèrie d’Atresmedia pensada per a La Sexta, que l’estrenarà a la tardor i després gaudirà de distribució internacional.

Bambú Producciones s’encarregarà de la part creativa del projecte, que es començarà a rodar a l’estiu en anglès a Espanya. Refugiados és una creació de Ramón Campos, Gema R. Neira, Cristóbal Garrido i Adolfo Valor.

“A Atresmedia TV ens esforcem per aconseguir el màxim nivell en les nostres ficcions. Poder emprendre un projecte com aquest suposa un salt de qualitat considerable”, assegura Sonia Martínez, directora de ficció d’Atresmedia TV, que destaca “la possibilitat d’innovar en el nostre mercat i de crear un producte d’abast internacional” de la mà de la BBC.

“El que ens va atraure d’aquest projecte va ser la idea de fer créixer el nostre catàleg fora del Regne Unit, essent a més part del procés creador”, apunta Ben Donald, director executiu de la divisió internacional de ficció de BBC Worldwide. “Un projecte ambiciós d’Atresmedia TV, unit a una intrigant història original, i l’oportunitat de rodar en anglès i amb un repartiment i equip creatiu internacional han fet que la proposta fos irrebutjable”, afegeix.