La filial a l’Estat del grup Axel Springer ha decidit tancar les revistes eGirl, Auto Bild Classic, Auto Bild Sportscar, Audio Video Foto Hoy i Fotografía Fácil, i està negociant la venda deMicromanía. Així ho van comunicar aquest dijous a la plantilla.

La mesura, és clar, comportarà acomiadaments entre els 147 treballadors, tot i que aquests sospiten que la retallada anirà més enllà i tot plegat acabarà en un ERO, segons informa l’Associació de la Premsa de Madrid (APM). I és que els darrers dies ja s’havien produït una desena de sortides entre directius i publicistes.

“El nostre principal objectiu és que les persones que deixen la nostra empresa trobin treball ràpid, bé amb nosaltres com a proveïdors externs on fos possible, bé amb altres companyies”, assenyala l’empresa en el comunicat intern. Així, convida als futurs acomiadats a buscar la manera “d’aportar valor” muntant projectes i col·laborant amb l’empresa.

“Punt sense retorn”

Des de la plantilla consideren que la “mala gestió econòmica” de l’empresa i la “manca d’adaptació” a les noves tecnologies han fet que s’hagi hagut d’arribar a aquesta situació, segons recull l’APM.

En aquest sentit, Axel Springer Espanya reconeix que es troba en un “punt sense retorn”, que necessita “emprendre una “transformació real” cap a la digitalització, i que té sis mesos per “donar la volta” a la situació.

Les revistes que de moment té previst mantenir són Computer Hoy,Personal Computer, Android Magazine, iCreate, Hobby Consolas, Playmanía, Nintendo Acción, Cómo Funciona, Auto Bild 4×4 i Auto Bild.