Coincidint amb la disputa de la 54a edició del Trofeu Joan Gamper, aquest dissabte 4 d’agost, Barça TV encetarà una etapa i en alta definició. El rellançament del canal, vint anys després de la seva creació, es posa en marxa després que el 30 de juny passat es va esgotar el contracte amb Telefónica. El projecte s’emmarca dins el projecte Barça Studios.

El nou canal estarà disponible al paquet bàsic de les principals plataformes digitals per poder tenir una difusió més gran a l’Estat espanyol. Barça TV tindrà més recorregut. Els seguidors blaugranes podran seguir el canal a través dels perfils online amb un servei de vídeo a la carta.

El cost del canal –que primer va assumir Mediapro i després Telefónica– és d’aproximadament 10 milions d’euros anuals i hi treballem prop d’una setantena d’empleats. En els darrers anys, Barça TV es pot veure a través d’una freqüència llogada pel Grup Godó a la TDT i només a Catalunya. Per veure els continguts del canal, els seguidors blaugrana residents a l’Estat espanyol necessiten subscriure’s a Telefónica amb un cost mensual de 5,6 euros.

A partir d’aquesta setmana, Barça TV ja s’inclourà al paquet bàsic de Movistar+, de manera que la visibilitat serà molt més gran. Un cop es formalitzi el nou canal de producció en streaming, el club està dibuixant diversos projectes a curt termini com ampliar la cobertura a la resta de plataformes estatals o elaborar programes que puguin fer el salt a les productores mundials de referència (HBO o Netflix).

Segons les darreres dades, Barça TV té un share que oscil·la el 0,1% i el 0,3%, quan el 2011 era del 0,7%. El marcador és l’espai més vist. Amb l’inici del nou curs, Barça TV lluirà una nova imatge gràfica. Una temporada molt especial tenint en compte que el club complirà 120 anys d’història.

Un altre dels canvis rellevants és en la direcció amb la tornada de Paco Latorre. La temporada passada el canal va ser dirigit per Sònia de Alba i Míriam Nadal. A més, en els darrers mesos s’han estrenat els nous estudis de Barça Studios després de la marxa obligada del Camp Nou per les obres previstes de remodelació de l’estadi.