De dimecres a divendres, la capital catalana acull la cimera anual de la Global Editors Network, la qual reuneix directius i periodistes dels principals mitjans de comunicació de tot el món. Durant els tres dies, s’han programat 10 conferències i vuit tallers, entre altres activitats, la majoria de les quals se celebraran al CCCB.

Entre els ponents hi ha Dan Gillmor (Knight Center for Digital Media Entrepreneurship), David Levy (Reuters Institute), Anas Fouda (Al Jazeera), Ricardo Kirschbaum (Clarín), Cory Haik (The Washington Post) Olivier Delteil (Les Echos), Steve Herrmann i Kate Torney (BBC), Tom Kent (Associated Press), Paul Steiger (ProPublica) o Paul Smurl (The New York Times). Durant la trobada també es presentarà l’informe de Reuters Institute que analitza la situació que travessen els mitjans digitals.

La GEN News Summit es va celebrar per primer cop el 2011 a Hong Kong, i en les dues darreres edicions ha tingut lloc a París. La voluntat dels organitzadors és que la propera edició també se celebri a Barcelona.

La Global Editors Network és l’organització d’editors més gran del món, formada per més de 900 professionals que representen a 300 grups mediàtics d’una vuitantena de països, i el seu objectiu és investigar i compartir noves tendències que afavoreixin la qualitat i la innovació en el periodisme.