La ponència del nomenclàtor dels carrers de Barcelona ha aprovat posar el nom de la periodista Margarita Rivière (Barcelona, 1944 – 2015) a l’actual plaça de les Cristalleries Planell, a Les Corts. La petició la van presentar el Col·legi de Periodistes de Catalunya, l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya i la família de Rivière.

En total la ponència del nomenclàtor ha aprovat donar sis noms de dones a carrers i places de Barcelona en els propers mesos per tal de feminitzar l’espai públic, ja que només el 7,75% dels noms de vials de la ciutat tenen noms de dones.

Margarita Rivière, que va escriure una trentena de llibres, va ser una de les poques dones que hi havia a les redaccions abans de la Transició, i de les primeres en ocupar càrrecs directius als mitjans.

La periodista va ser redactora en cap de Dosier Mundo de 1971 a 1974; cap de la secció de cultura a Diario de Barcelona fins al 1978; el mateix càrrec que va tenir a El Periódico fins al 1988 (va formar part del seu equip fundacional i va dirigir el suplement Dominical), i directora de l’agència Efe a Catalunya fins al 1992, on va posar en marxa el servei de notícies en català.

Posteriorment es va dedicar a les entrevistes i les columnes per a El País, La Vanguardia i El Periódico, entre altres col·laboracions. Rivière també va col·laborar en ràdio i televisió, i va impulsar la revista de llibres Qué Leer.