La fira Integrated Systems Europe se celebrarà a Barcelona a partir de 2020, segons ha avançat La Vanguardia. L’acord entre Fira Barcelona i aquest esdeveniment de referència en l’àmbit audiovisual i de sistemes integrats és a punt de tancar-se, segons assenyalen fonts municipals a betevé.

L’alcaldessa Ada Colau ha qualificat d'”excel·lent notícia” que la ciutat aculli d’aquí dos anys la “fira líder mundial de l’audiovisual”. En declaracions a Cadena SER, Colau ha destacat que aquest sector és “estratègic” i a més “pot generar moltes sinergies amb l’ecosistema econòmic de la ciutat i el país”, tal com passa amb el Mobile World Congress, que té contracte amb Fira Barcelona fins al 2023.

L’Integrated Systems Europe és una iniciativa de les associacions Avixa i Cedia i fins ara se celebrava al febrer a Amsterdam. Els seus impulsors han optat per traslladar la fira a Barcelona després que el recinte on es realitzava se’ls hagi quedat petit (81.000 persones en la darrera edició), segons ha explicat Colau.

L’ISE i el MWC són comparables tant per dimensions com per l’alta professionalització dels visitants. De fet, l’impacte econòmic de l’ISE és bastant semblant al del MWC, amb uns 470 milions d’euros anuals i 13.000 llocs de treball temporal. A banda dels quatre dies de fira, el saló audiovisual també organitza prèviament conferències, programes de formació, demostracions i masterclasses.

El president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, Roger Loppacher, ha destacat la importància d’acollir l’ISE a partir del 2020 així com el programa Digital Future Society del Mobile World Capital, ja que “consolidaria Barcelona i Catalunya com a referents del sector”.

La darrera edició de l’Integrated Systems Europe va tenir lloc del 6 al 9 de febrer i va registrar l’assistència de 80.923 persones de més de 70 països (un 10,23% més que el 2017), amb 1.296 expositors (+8,6%), dels quals 294 participaven per primer cop. A la fira també es van inscriure 586 mitjans de 44 països. L’ISE va néixer el 2004 i en la seva primera edició (l’única celebrada a Ginebra) va aplegar 120 expositors i 3.489 visitants.