En el marc de la cinquena Setmana dels Horaris, l’Ajuntament de Barcelona ha reeditat el Pacte del Temps amb 28 noves mesures municipals i 29 actuacions concretes per a empreses amb les quals es vol incidir en millorar conciliació de la vida personal i professional.

betevé participa en la iniciativa amb dues accions. Per una banda, la propera temporada els informatius vespertins de la cadena s’emetran a les 19.30 h en lloc de les 20 h, adaptant els horaris a la proposta de nova organització del temps, cosa que implicarà un avançament del prime time i la programació de nit. A més, el mitjà realitzarà càpsules que donin consells sobre la gestió del temps quotidià en diferents moments i àmbits.

L’avançament horari de la graella va en la línia de la reclamació de diverses organitzacions de defensa dels telespectadors, entre d’altres. Precisament, arran de la 5a Setmana dels Horaris, l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya ha refermar el seu compromís per impulsar una racionalització dels horaris televisius que ajudi a la conciliació laboral i educativa de les famílies.

“Tal com els darrers estudis i tendències indiquen, en mig del canvi tecnològic, les pantalles ens roben un temps molt valuós que podríem dedicar als amics, la família, la capacitació, l’esport o el descans. Des de l’Associació no promovem una fugida de la tecnologia sinó una consciència social que permeti als consumidors aconseguir-ne un millor ús, ecològic i sa”, assenyala la seva presidenta, Anna Plans.

En aquesta línia, el Pacte del Temps també preveu activitats de sensibilització perquè la ciutadania faci un ús raonable de les tecnologies de la informació i la comunicació en el seu temps quotidià. A més, es contempla reforçar les activitats amb famílies per fomentar un ús responsable dels dispositius mòbils i un consum moderat de les diferents pantalles.