betevé és el mitjà oficial del Grec Festival de Barcelona 2020, i com a tal ha emès en directe per TDT i en streaming al web algunes propostes de la programació del certamen. Per fer les transmissions garantint al màxim el distanciament social, el mitjà ha utilitzat un sistema de tecnologia TVU RPS de producció remota multicàmera sincronitzada, en col·laboració amb l’empresa Sobatech Group.

L’innovador sistema consisteix en un codificador –situat al Grec– i un descodificador –ubicat a la seu de betevé– que proporcionen una producció remota, multicanal i sincrònica a través d’internet. Un cop descodificades les imatges de cada càmera, des del control de realització del mitjà es mesclen i es realitza el programa en directe.

Realització a distància

El director tècnic de betevé, Jordi Colom, explica que aquest sistema de transmissió permet afegir fins a 16 canals d’àudio per càmera, tenir un sistema de comunicació bidireccional (pel mateix túnel de comunicació) amb els operadors de càmera, i disposar d’un sistema de Tally, permetent saber quan estan punxats. “Hem aconseguit un retard màxim de 800 mil·lisegons, això són 0,8 segons. És realment molt baix!”, destaca Colom.

“A mi em permet fer el mateix que faria allà, però treballant a distància i amb els meus propis equipaments tècnics, més complets que els d’una unitat mòbil”, assenyala Jordi Miquel, realitzador de betevé.

Des de betevé es destaca que aquest sistema tecnològic pot “marcar tendència” de cara al futur, ja que “permet desplaçar poca gent, produir un senyal multicàmera de molt bona qualitat i, a més a més, té un cost molt més baix que el d’una unitat mòbil”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram