Dilluns 16 de març va iniciar les seves emissions Bom Cine, del grup Squirrel (principal accionista de Vértice 360), al canal que hi havia lliure al múltiplex d’Emissions Digitals de Catalunya del Grup Godó. La posada en marxa de la nova televisió en obert es produeix després de rebre l’autorització del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, un requisit que no tenia el 4 de novembre de 2019, quan en un principi va anunciar que començaria a emetre.

Bom Cine és la nomenclatura que va adoptar el juny de 2019 la cadena d’Squirrel per a la seva oferta basada en l’emissió continua de pel·lícules (abans era Bom TV), i que té cobertura a Madrid, País Valencià, Andalusia, Múrcia i Galícia.

Com el seu nom deixa entreveure, es tracta d’un canal temàtic “dedicat a l’emissió de grans produccions cinematogràfiques que, amb una programació variada, ofereix al públic tot tipus de gèneres (drama, comèdia, acció, bèl·lic, terror, misteri, infantil…) emetent més de 80 pel·lícules setmanals”, assenyala en un comunicat.

Evolució de la freqüència

La freqüència d’Emissions Digitals de Catalunya per on es pot veure Bom Cine va iniciar les emissions en proves el 2010 com a Estil 9, un canal temàtic d’estil de vida dirigit al públic femení explotat per New Millenium Market, administrada per Pablo Pereiro Lago. En la proposta per rebre la llicència, EDC havia previst un canal de les mateixes característiques amb el nom de Vida.

El gener de 2013, Estil 9 va canviar a Bom TV, amb pràcticament la mateixa graella, sota l’explotació de Best Option Media, també de Pereiro. El desembre de 2014, Bom TV va deixar d’emetre al canal d’EDC perquè Godó va fer lloc a TV3HD en règim de lloguer, després que la CCMA perdés un dels dos MUX que tenia.

L’abril de 2018, quan les noves tecnologies de compressió ho van permetre, la Corporació va reunir tota l’oferta de TDT en un únic MUX, i TV3HD va abandonar el de Godó. Des d’aleshores, el buit l’havia ocupat en simulcast la programació de RAC105TV, que ja emetia en un altre canal. L’oferta del múltiplex d’EDC la completen 8tv i Barça TV.