La Comissió Europea està analitzant la resposta del Govern central a la seva petició de suprimir la taxa que imposa als operadors de telecomunicacions per finançar RTVE després de suprimir la publicitat. El dictamen de Brussel·les fixava que Espanya i França incomplien les normes comunitàries de telecomunicacions amb els seus sistemes de finançament de la radiotelevisió pública.

Fonts comunitàries asseguren que han rebut la resposta del Govern espanyol i que l’estudiaran atentament, tot i que per ara no han precisat quant de temps tardaran en emetre la seva opinió. Les autoritats de l’Estat disposaven de dos mesos, fins al passat 4 de desembre, per respondre el dictamen de Brussel·les.

El nou model de finançament de RTVE, aprovat pel Consell de Ministres el passat mes de juliol, imposa una taxa als operadors de telecomunicacions del 0,9% dels seus ingressos bruts per sufragar els costos de la cadena pública, després que deixés d’emetre publicitat.

La resposta inicial de Brussel·les el setembre van ser uns dictàmens contraris ja que “les taxes específiques cobrades als operadors han d’estar relacionades directament amb la cobertura dels costos de regular el sector de telecomunicacions”.