Els representants dels treballadors de BCN Audiovisual, l’empresa de Lavinia que gestiona Barcelona TV, valoren positivament la creació de la nova ràdio municipal, ja que “consolida” el projecte de mitjans públics de la ciutat, però desconfien de com els afectarà.

Els continguts de la televisió, la ràdio i el web seran realitzats per una redacció integrada i, malgrat es creen 12 llocs de treball per absorbir l’increment de feina, la plantilla creu que són insuficients pel tipus de ràdio informativa que es vol fer, i tem que acabi suposant una càrrega de treball excessiva.

“Volem facilitar la posada en marxa de la ràdio, però no a qualsevol preu”, manifesten els representants dels treballadors, que asseguren que molts departaments actualment estan funcionant “al límit de les seves possibilitats per fer una bona feina” a la televisió i internet.

“La suposada garantia que mai se’ns obligarà a treballar més enllà del nostre horari laboral no és suficient per a uns professionals als quals ens importa el que fem dins d’aquest horari i als que prendre’ns seriosament la nostra feina ja ha començat a provocar-nos algunes baixes per ansietat”, afegeixen en un comunicat.

En tot cas, per implementar la redacció única, BCN Audiovisual ha de modificar els contractes per afegir que també es presten serveis per a Barcelona FM, a banda de BTV. El passat dijous, però, l’assemblea de treballadors va decidir per unanimitat no signar cap document de modificació contractual a l’espera de concretar la distribució de tasques que implicarà la posada en marxa de la ràdio, i també fins que no es negociï la recuperació del poder adquisitiu perdut els darrers anys.

Internalitzar la plantilla i recuperar el poder adquisitiu

El proper 25 de juliol, es preveu que el ple de l’Ajuntament de Barcelona aprovi el contracte programa 2014-2017 entre el consistori i l’empresa municipal Informació i Comunicació de Barcelona (ICB), titular del servei concessionat a Lavinia. Els treballadors de BCN Audiovisual han presentat una sèrie d’esmenes al document, les quals es resoldran aquest dimecres en la comissió de presidència de l’Ajuntament.

Els representants dels treballadors volen que, després de 20 anys amb una plantilla subcontractada a través de diverses productores, aquesta s’internalitzi. Així, en les al·legacions al contracte programa, demanen que almenys s’inclogui la hipòtesi d’aquesta possibilitat, ja que l’actual redactat només contempla l’actual model externalitzat.

Una altra reivindicació és que el contracte programa prevegi la “necessitat” de recuperar aquest any el poder adquisitiu de 2010. La plantilla recorda que en els tres anys següents els sous van quedar congelats, i que el 2013 es van retallar entre el 4,5 i el 10% segons la categoria. En aquest sentit, es remarca que l’argument per rebaixar els salaris va ser la reducció pressupostària de l’Ajuntament. Després que el consistori hagi tancat el 2013 amb superàvit, els treballadors volen recuperar el poder adquisitiu.

En concret, els representants de la plantilla expliquen que la retallada salarial total és de 335.000 euros, els quals són “el decimal” del superàvit de l’Ajuntament de l’any passat, que va ser de 139,3 milions d’euros. Malgrat aquest 2014 se’ls ha incrementat el sou un 0,3% per l’IPC, denuncien que la rebaixa “real” de 2010 a 2013 ha estat d’entre el 13 i el 18,5%.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram