Aquest dilluns s’han inaugurat oficialment els estudis de Barcelona FM, culminant d’aquesta manera la posada en marxa de l’emissora municipal, que va iniciar les seves emissions el passat 25 de setembre. Coincidint amb l’acte, s’ha signat el contracte programa de BTV, amb vigència fins al 2017, el primer en els 20 anys de la cadena barcelonina, i el qual es va aprovar al juliol.

Aquest primer contracte programa l’han signat l’alcalde de la capital catalana, Xavier Trias, i el president del consell d’administració d’Informació i Comunicació de Barcelona (ICB), Carlos Nieto, els quals han destacat que la seva rúbrica és una “excel·lent notícia” que dóna “estabilitat” al funcionament dels mitjans públics que gestiona l’empresa municipal en uns temps difícils en l’àmbit comunicatiu.

En la seva intervenció, Trias ha desmentit les veus que havien vaticinat que quan arribés a l’alcaldia tancaria BTV, tot recordant que ha estat al revés, ja que s’ha “potenciat” la cadena i s’ha creat l’emissora de ràdio, convertint els mitjans locals “en una gran força de present i de futur”.

En aquest sentit, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha remarcat que ”mentre en altres latituds es tanquen mitjans en català, aquí se n’obren”, en referència a RTVV.

Finalitat assolida

En la inauguració dels estudis radiofònics, Xavier Trias s’ha referit a BTV com a “una gran plataforma de continguts informatius”, i ha dit que s’ha assolit la “gran finalitat” del mitjà, que és la de ”ser capaços d’implementar noves tecnologies i apropar-nos a la gent”, ha assegurat. 

“No volem fer la competència a ningú; volem uns mitjans de comunicació de proximitat, a l’abast de tota la gent dels barris de la ciutat, uns mitjans plurals i que comptin amb la participació de tothom”, ha afegit l’alcalde.

Àngel Casas fa balanç

Per la seva part, el director de BTV, Àngel Casas, a qui se li acaba el mandat a finals de mes, ha fet balanç de la seva etapa en el càrrec, iniciada el 2008. “És més el que volia fer que el que he aconseguit”, ha assegurat. A més, l’encara director ha admès que si hi ha una fita que “mai no s’hauria imaginat” és la posada en marxa de Barcelona FM.

A banda, Àngel Casas ha remarcat que BTV ara costa un “30% menys” que quan va assumir-ne la direcció fa sis anys, i ha destacat que s’ha tret de sobre la imatge de ser la germana petita de TV3, com se li va demanar.