La primera temporada del programa Tube d’assaig va superar les “expectatives”, segons el director de BTV, Sergi Vicente. I la satisfacció de l’experiència ha provocat que l’espai es mantingui a la graella “encara amb més ambició, recursos i esforços”, ha assegurat en la presentació de la nova temporada, que s’estrena aquest diumenge.

Aquest increment de l’aposta pel talent emergent es materialitza amb una aportació de 50.000 euros per finançar un dels projectes que es desenvolupen a Tube d’assaig.

El programa el van impulsar l’any passat BTV i la Universitat Pompeu Fabra amb l’objectiu de captar nous formats serialitzables plantejats per estudiants i joves creatius, fent de pont entre aquests i la indústria.

Sis de set i un Ondas

En la seva primera temporada, per Tube d’assaig van passar set projectes serialitzables. Cadascun d’ells va presentar un pilot que es va emetre durant un mes, temps en què havien d’aconseguir el finançament necessari (via Verkami) per poder crear una primera temporada de baix cost. Dels set projectes, sis van assolir l’objectiu.

El que no va aconseguir l’objectiu, El mort viu, va guanyar un premi Ondas al millor programa o sèrie d’internet (en la primera edició d’aquesta categoria).

Els sis projectes que van aconseguir el finançament emetran els nous capítols produïts a baix cost i, cap al final de la temporada, un jurat professional i l’audiència decidiran quin d’ells tindrà continuïtat per a una segona remesa de capítols, però ara amb eines que permetin un resultat professional. La dotació per al projecte guanyador seran els 50.000 euros aportats per BTV.

Segons ha explicat Vicente, inicialment hi havia prevista la implicació d’altres actors públics, però al final “ningú s’hi ha acabat de mullar i vam dir que havíem de predicar amb l’exemple i posar els diners nosaltres”.

A banda de poder veure acabats els projectes que l’any passat van passar el tall, en aquesta temporada hi haurà una nova tongada de projectes audiovisuals que intentaran aconseguir el finançament per rodar una sèrie sencera.