El consell d’administració de l’Entitat Pública Empresarial Local Cambrils Audiovisual, productora que explota la llicència de TDCamp i Ràdio Cambrils, la setmana passada va aprovar per unanimitat un pressupost de 465.640 euros, un 15% inferior respecte als 543.028 euros. Amb tot, el pressupost efectiu per al 2012 serà de 342.000 euros, perquè la resta (123.000 euros, un 26% de tot el pressupost) es destinarà a part del deute de l’ens.

En concret, 70.000 euros seran per pagar el deute acumulat d’exercicis anteriors (Seguretat Social, IRPF i proveïdors), i 53.000 per a l’amortització i interessos d’un préstec pendent. Així, el pla de viabilitat contempla que, destinant 70.000 euros per any, el 2014 s’hagi eixugat tot el deute, que puja a 210.000 euros.

De la retallada pressupostària de l’ens, el capítol més afectat ha estat el de personal, que ha passat de 422.000 euros a 235.000, un 45% menys, i que ha implicat una reducció de la plantilla de 15 a 10 treballadors.

Retallada “real” del 37%

Segons el director de TDCamp, Xavier Abelló, amb el pressupost i la plantilla actual igualment es pot complir amb els compromisos de servei públic que tenen la ràdio i televisió públiques. Per la seva part, l’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, va assegurar el pressupost és “realista” en despeses i “prudent” en ingressos. A més, va destacar que la retallada en el pressupost, si no es tenia en compte el deute, en realitat era del 37%.

Cal recordar que, al novembre, Cambrils Audiovisual i el Consorci TAC 12 (la televisió del Camp de Tarragona nord) van arribar a un acord mitjançant el qual el segon coordina la direcció i la programació de TDCamp (la TDT del Camp de Tarragona sud). Així doncs, del pressupost Cambrils Audiovisual destinarà 27.600 euros als serveis de TAC12.

Un document estableix la presència política als mitjans

Pel que fa a la nova programació, Mercè Dalmau va destacar l’aposta per la “transparència”. Feia així referència així al document que marca la presència dels diferents grups municipals als mitjans públics. En concret, la ràdio celebrarà un debat mensual, i la televisió dos debats anuals, a més d’entrevistes als caps dels diferents grups municipals (tres a CiU i PSC, dos a PP i NMC, i una a la PLIC). L’alcaldessa va destacar que és el primer cop que això es posa per escrit, ja que fins ara només era un compromís verbal.