Un informe de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la policia indica que Radiotelevisió Valenciana (RTVV) va pagar almenys 6.675.000 euros a la trama Gürtel sense que estiguessin pressupostats per al muntatge de pantalles gegants i la sonorització de la visita del papa Benedicte XVI a València el juliol de 2006. L’aleshores director general de RTVV, Pedro García, va signar l’autorització d’una despesa que suposa un terç dels 18.991.523 euros de desviació que Canal 9 va registrar aquell any, segons dades aportades pel consell de liquidació de l’ens públic.

La decisió d’adjudicar el muntatge a Teconsa, l’empresa pantalla utilitzada per la trama, s’hauria pres a principis d’any, però García hauria optat per esperar uns mesos per atorgar el contracte per la via d’urgència. De fet, l’autorització la va signar el 7 de juliol, el dia abans de l’arribada del papa.

Pedro García, que tenia el 20% d’accions d’Orange Market, la franquícia valenciana de Gürtel, està imputat per suposadament haver cobrat mig milió de comissió en l’operació. 

Fonts: Levante-EMV / El País