El passat dilluns va arrencar oficialment la posada en marxa del nou projecte televisiu Canal Terres de l’Ebre, fruit de la fusió de la desapareguda Ebre TV, de Tortosa, i l’antiga Canal TE, d’Amposta.

És el primer cop que dues televisions locals adjudicatàries de la TDT s’uneixen per emetre en una única freqüència. El nou projecte està dirigit per Josep Maria Arasa, exdirector d’Ebre TV.

L’arrencada del nou Canal TE va estar precedida, dissabte, per la inauguració de les noves instal·lacions, ubicades a Tortosa, en un acte presidit pel conseller de la Presidència, Francesc Homs. Els nous estudis tenen 300 metres quadrats i el plató té capacitat per a gairebé 100 persones de públic en directe.

Tres hores de programació pròpia

El nou mitjà és el resultat de gairebé quatre mesos durant els quals s’ha definit el model de televisió i s’han reorganitzacions les tasques i s’ha realitzat la integració tecnològica necessària per poder emetre. La graella de la nova cadena compta amb més tres hores diàries de producció pròpia i sis hores de programació de la Xarxa de Comunicació Local, la qual ja va començar a emetre el 9 de setembre.

El nou Canal TE està impulsat pel grup Ebre (setmanari La Veu de l’Ebre, Imagina Ràdio i ebredigital) i Limicola (editora del diari gratuït Més Ebre), i properament posarà en marxa una plataforma audiovisual que aglutinarà la producció dels dos grups.

Subvenció polèmica

Al febrer, el DOGC va fer públic que el Govern havia atorgat una subvenció de 124.710 euros a EBE Imatge i Comunicació (de l’antiga Ebre TV) per “fer un projecte de cooperació entre les televisions locals de l’Ebre per construir una plataforma audiovisual de referència i avançar cap a un projecte mediàtic conjunt”. A més, el nou projecte també va rebre una subvenció de 10.000 euros per als nous estudis.

Aquest fet no va agradar a l’altra televisió de la demarcació, Canal 21 Ebre, de l’empresa Doble Columna, que es va quedar sense ajuts, i que es va veure bandejada al no haver-hi contactat a l’hora d’impulsar el nou projecte.