Aquest divendres s’obre un nou període de negociacions a TV3 i Catalunya Ràdio, i ho fa sobre la base d’un escenari força diferent al que hi havia fins ara: els 26 milions d’euros que la direcció de la Corporació volia retallar en massa salarial s’han reduït a 7,5.

Per una banda, els 11 milions de dèficit del 2013, la CCMA ha decidit eixugar-los amb altres partides pressupostàries que no afecten la plantilla, com podria ser una nova reducció en externalització de continguts i amb nous ingressos que es puguin generar.

A més, els altres 15 milions quedarien en la meitat per una partida extra de 7,5 milions pressupostada pel Departament de Presidència, els quals se sumarien als 225 milions d’aportació pública prevista a la CCMA.

Així doncs, quedarien per retallar 7,5 milions d’euros, que segons la direcció hauran de sortir de “mesures alternatives” vinculades al capítol 1, expliquen els comitès d’empresa de TV3 i Catalunya Ràdio.

Ajornada l’aplicació de l’article 41

A banda de la quantitat a retallar, també ha canviat l’escenari de les negociacions. Aquest dimecres, la direcció de la CCMA, amb Brauli Duart al capdavant, i els comitès de vaga de la ràdio i la televisió pública, van acordar ajornar l’aplicació de l’article 41 de la reforma laboral (prevista per aquest dijous) i iniciar un nou període de negociacions de 15 dies. Si hi hagués un preacord en matèria econòmica, el període seria ampliable 15 dies més per tancar altres aspectes de les condicions laborals.

Si la negociació es tanqués sense acord, la direcció de la CCMA podria aplicar en qualsevol moment l’article 41 de la reforma laboral, el qual permet la retallada salarial de manera unilateral.

Escenari “més adequat”

Aquesta nova etapa en les negociacions ha fet que els treballadors hagin decidit no convocar més vagues. La darrera, aquest dijous, de 24 hores, ha estat seguida per un 90% a la ràdio i un 95% a la televisió, segons els representants de les respectives plantilles. Malgrat l’acord es va assolir dimecres a la nit, ja no hi havia temps material per desconvocar-la.

Els dos comitès consideren que el nou escenari és “molt més adequat” per a les seves pretensions, i asseguren que comporta una seguretat jurídica i legal “més favorable” que l’aplicació de l’article 41. Amb tot, remarquen que és important “mantenir la pressió i la mobilització” per tal que la negociació que s’obre arribi a un acord favorable per als treballadors.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram