Els Mossos d’Esquadra han canviat de servei i han retirat l’arma de l’agent del cos i casteller investigat per un presumpte delicte d’abús sexual a una periodista de Penedès TV. L’ACN assenyala que el cos policial ha pres aquestes mesures de manera cautelar tot esperant la resolució del procés d’investigació interna obert a l’agent.

La presumpta agressió es va produir el divendres 30 d’agost durant la cobertura conjunta de Penedès TV i la Xarxa de Comunicació Local de la diada castellera de Sant Fèlix, a Vilafranca. Segons va explicar la periodista en un fil a Twitter, estava realitzant entrevistes al públic de la plaça de la Vila quan un casteller la va agafar per la cintura, li va grapejar el cul, i li va mossegar i llepar una orella.

La periodista va denunciar els fets a la policia, i amb el suport de la Colla Vella dels Xiquets de Valls es va localitzar l’autor, que va resultar ser un mosso d’Esquadra, i va ser detingut el mateix divendres al vespre.

L’endemà, el Jutjat de Vilafranca del Penedès li va obrir diligències per un presumpte delicte d’abús sexual i va deixar en llibertat provisional l’home, de 45 anys, amb la prohibició de comunicar-se amb la víctima i acostar-se a menys de 1.000 metres. La Colla Vella va apartat el presumpte agressor de l’entitat.