El consell d’administració del grup de comunicació va aprovar el passat divendres remodelar de manera important la cúpula directiva i,malgrat no fer-ho públic oficialment, així ho va comunicar als treballadors. En concret, Javier Pons ha estat cessat com a conseller delegat de Prisa Radio (càrrec al que va arribar el febrer del 2010), i les seves funcions les assumeix José Luis Sainz, que el març del 2011 es va reincorporar al grup com a conseller delegat d’El País, i que a partir d’ara serà el responsable de totes les empreses d’informació (Prisa Radio i Prisa Noticias).

A més, Augusto Delkader es manté com a president de Prisa Radio (càrrec que va assumir l’octubre del 2010), però se li han retirat les funcions executives, mentre que Ignacio Santillana, fins ara director general del grup, també ha estat apartat i tan sols queda vinculat a l’empresa en els consells d’administració de Prisa Radio i de l’editorial Santillana.

Més nomenaments: Andrés Cardó, fins ara director d’operacions i negocis transversals del grup, assumeix la direcció internacional de Prisa Ràdio; Fernando Martínez Albacete, fins ara director de desenvolupament corporatiu, és el nou director de planificació estratègica, control de gestió i pressupostació del grup; Matilde Casado és la nova responsable de finances, control i recursos de Prisa Noticias, i José Ángel García Olea, fins ara director general de Prisa Noticias, passa a ser el nou director d’administració i tresoreria del grup.

Aquesta profunda renovació es produeix dos mesos després que Juan Luis Cebrián fos nomenat nou president executiu de Prisa, i Fernando Abril-Martorell nou conseller delegat. “Aquests canvis pretenen donar resposta als reptes als quals s’enfronten les àrees d’informació del grup. Contribuiran a accelerar la migració digital i a alinear la política comercial. Reforcen l’enfocament en la gestió i el desenvolupament del negoci a l’Amèrica Llatina, i simplifiquen l’organització per fer-la més eficient”,  va assegurar als treballadors Abril-Martorell en una nota interna.