Javier Cárdenas ha denunciat el director d’eldiario.es, Ignacio Escolar, i els subdirectors Gumersindo Lafuente i Neus Tomàs per suposadament vulnerar el seu dret a l’honor per diversos articles publicats a Vertele sobre el comunicador i el programa que dirigeix i presenta a La 1, Hora punta.

En la demanda de conciliació presentada (prèvia a la querella criminal), l’advocat de Cárdenas demana als tres periodistes que es disculpin “s’abstinguin de seguir publicant aquest tipus d’afirmacions i comentaris” sobre ell. A més, reclama una indemnització de 60.000 euros pels “danys i perjudicis morals” causats.

Entre els articles que cita la denúncia hi ha Cárdenas, de condenado por el Constitucional a protegido de TVE, un perfil on es repassa la seva trajectòria i algunes de les polèmiques que ha protagonitzat. Sobre aquest, l’escrit de l’advocat assenyala que és “un extens article, dedicat exclusivament a embrutar i fer mofa de la (impecable) carrera professional de Don Francisco Javier Cárdenas”, segons explica eldiario.es.