La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha posat en marxa avui el nou centre emissor del Perelló, el qual ha de permetre resoldre definitivament les històriques deficiències de cobertura dels senyals per FM de les emissores de Catalunya Ràdio en aquest municipi del Baix Ebre.

Amb l’encesa del nou centre emissor al coll de les Guàrdies, la CCMA ha atès la petició que li havia traslladat l’Ajuntament del Perelló, vila de poc més de 2.800 habitants, que aquest dijous ha passat d’una cobertura del 3% (aportada pels centres emissors del Montcaro i de la Mussara) al 100% de la població.

“La posada en funcionament del nou centre emissor de la CCMA és una iniciativa esperada durant molt de temps pels veïns i veïnes del municipi, i esperem que posi fi als problemes de recepció i cobertura de les emissions radiofòniques que afecten el municipi”, ha assenyalat l’alcaldessa, Maria Cinta Llaó.

Per la seva part, el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha posat l’accent en els esforços que està fent el grup d’emissores per evitar els punts foscos. “La millora en la cobertura d’aquesta zona del Baix Ebre era una assignatura pendent, i amb aquest centre emissor podem dir que les emissores de Catalunya Ràdio i la comunicació de servei públic arriben gairebé a la totalitat de la població de Catalunya”. En concret, ja ho fan al 98,39% de la població del Principat.

Saül Gordillo també ha ressaltat que, malgrat la ferma aposta digital de Catalunya Ràdio, el nou centre emissor “demostra el nostre compromís per tenir una millor presència territorial a través de l’FM”.

La millora del Perelló també permetrà facilitar la recepció d’avisos d’emergències a la població, atès que el terme municipal es troba inclòs dins del Pla d’Emergència Nuclear de Tarragona (PENTA) per la proximitat amb la central nuclear de Vandellòs.