La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha posat en marxa el nou centre emissor de Tornafort, al Pallars Sobirà, per tal de resoldre definitivament les històriques deficiències de cobertura dels senyals per FM de les emissores de Catalunya Ràdio a Sort, Soriguera i Rialp.

Per visualitzar la importància del nou centre, tant per al territori com per a la ràdio pública, aquest dimecres s’ha realitzat una visita institucional i tècnica, en la qual han participat l’alcalde de Sort, Raimon Monterde; l’alcalde de Soriguera, Xavier Pedemonte, i el tinent d’alcalde de Soriguera, Joan Ramon Fontdevilla; el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, i el director d’Explotació i Enginyeria de la CCMA, Amadeu Gassó, acompanyats per un responsable de l’empresa Cellnex Telecom.

Gordillo ha posat l’accent en els esforços que està fent Catalunya Ràdio per millorar la cobertura a tot el territori i evitar punts foscos com el que des de feia anys afectava un total de 2.350 habitants de Sort, Soriguera i Rialp.

“La millora en la cobertura d’aquesta zona del Pallars Sobirà era una assignatura pendent, i amb aquest centre emissor podem dir que les emissores de Catalunya Ràdio i la comunicació de servei públic arriben gairebé a la totalitat de la població de Catalunya”, ha assenyalat.

Amb el nou centre reemissor de Tornafort, les emissores de la CCMA ja arriben a 7.286.028 persones, que representen el 98,25% de la població catalana.

A Sort, Soriguera i Rialp, Catalunya Ràdio emet al 92.4 de la FM; Catalunya Informació al 98.5; Catalunya Música al 100.8, i iCat al 104.8.