Aquest cap de setmana Catalunya Ràdio estrena La cinema, dirigit i conduït per Àlex Gorina, creat per donar veu i reconèixer el talent de les dones del cinema català. El nou programa constarà de 12 capítols temàtics d’una hora que s’emetran dissabtes i diumenges a les 22 h.

“Les dones del cinema català sembla que hagin de demostrar, una vegada i una altra, el que valen. I la paritat és lluny de complir-se. Si el cinema és discriminat per sistema, les dones del cinema són discriminades dues vegades”, explica Gorina.

“Constato, i ho dic sense cap dubte, que els millors treballs del cinema dels últims anys són de dones. La paritat no hauria de ser, doncs, només un tema de discriminació positiva, sinó un acte de justícia i lògica davant del talent”, afegeix.

I és en aquest context que neix La cinema, amb un títol que és una declaració de principis. L’espai oferirà converses fora d’estudi amb 24 dones professionals del món del cinema, de generacions diferents, agrupades per parelles temàtiques.

El primer programa està dedicat a les actrius, i Àlex Gorina conversarà amb Carme Elias i Vicky Luengo. L’endemà, diumenge, serà el torn de dues directores, Judith Colell i Neus Ballús.

Posteriorment passaran per La cinema dues directores artístiques (Irene Montcada i Teresa Caballero), dues guionistes (Rosa Vergés i Valentina Viso), dues documentalistes (Montserrat Besses i Alba Sotorra), dues productores (Marta Esteban i Isa Campo), dues muntadores (Teresa Font i Anna Pfaff), dues directores de fotografia (Núria Roldós i Bet Rourich), dues autores d’efectes especials i visuals (Montse Ribé i Laura Pedro), dues dissenyadores de vestuari (Mercè Paloma i Anna Güell), dues crítiques de cinema (Núria Vidal i Marta Armengou) i dues animadores (Carolina López i Anna Solanas).