Catalunya Ràdio ha endegat la nova temporada amb diverses novetats. La més significativa, la nova etapa del programa insígnia de l’emissora, El matí de Catalunya Ràdio, ara dirigit i presentat per Laura Rosel, i amb la incorporació de noves col·laboracions (Albert Pla, Carles Porta, Queco Novell i Dolors Boatella, entre d’altres).

“El nou El matí de Catalunya Ràdio culmina el projecte de renovació dels continguts de la ràdio pública que vam començar des de la direcció de l’emissora el 2016”, assenyala el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo.

A més, l’emissora pública renova completament la franja de la nit amb dos programes que busquen captar nous públics. El búnquer (22 h), amb en Peyu i Jair Domínguez, i Adolescents XL (23 h), conduït per Roger Carandell i Juliana Canet.

“Amb el matí i la nit es completa el sacseig que necessitava l’oferta de continguts diaris de la ràdio pública, que tan bons resultats d’audiència analògica i digital ens ha proporcionat aquests últims anys”, defensa Gordillo. La renovació cerca “injectar més dinamisme en informació, entreteniment i humor i, especialment a la nit, captar una audiència més jove”, afegeix.

Una altra novetat de la temporada és troba els dissabtes: Kids XS (13 h), conduït per Pau Guillamet i Txell Bonet, una proposta provinent d’iCat dirigida al públic familiar.

Es manté l’aposta pel podcast

En la nova temporada, Catalunya Ràdio incorporarà nous continguts digitals. A l’octubre l’emissora estrenarà El segrest, una nova sèrie de no-ficció de Carles Porta (que continua en antena amb Crims dissabtes i diumenges a les 21 h), que durant 25 capítols reviurà el segrest de la farmacèutica d’Olot Maria Àngels Feliu.

Una altra novetat en format podcast, també a l’octubre, és Ja m’entens, conduït per David Àvila, un programa dedicat a reflectir la realitat del col·lectiu LTGBIQ+.