La matinada d’aquest dijous, les Illes Balears han tornat a rebre les emissions dels canals 3/24 i Super3/33 vuit mesos i mig després que l’anterior Govern de José Ramón Bauzá les deixés perdre.

La recuperació dels dos canals de Televisió de Catalunya, anunciada fa un mes, ha estat possible gràcies a l’adquisició d’un multiplexor estadístic, dispositiu que permet incrementar el nombre de canals i/o la qualitat del senyal sense augmentar l’espai radioelèctric. D’aquesta manera, el 3/24 i el Super3/33 es reben a través del mateix múltiplex d’IB3, IB3HD, Canal 4 i TV3cat mantenint-se’n la qualitat, especialment de les cadenes públiques balears, segons remarca el Govern.

“Els ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears podran tornar a gaudir d’una oferta televisiva equilibrada, que havia quedat molt descompensada perquè l’anterior Govern no havia mostrat cap interès en mantenir aquestes emissions després de l’entrada en vigor del dividend digital i de la reorganització de la TDT. Nosaltres en pocs mesos hem estat capaços d’arbitrar la solució tècnica i fer les passes necessàries per poder veure més programació televisiva en la nostra llengua”, assenyalava aquest dimecres el vicepresident del Govern, Biel Barceló.

“La restitució de les emissions dels canals de la CCMA és una manera d’anar completant l’ecosistema comunicatiu en català a les Illes Balears, i és fonamental en el procés de normalització de la nostra llengua. I, a la vegada, és també una manera de continuar normalitzant les relacions institucionals amb Catalunya, que mai haurien d’haver estat trencades”, apuntava per la seva banda la consellera de Cultura, Esperança Camps.

Durant els darrers mesos, la Direcció General de Desenvolupament Tecnològic, l’empresa pública Multimèdia, IB3 i la CCMA han col·laborat per enllestir la solució tècnica que ha permès recuperar el senyal dels canals 3/24 i Super3/33. Al llarg dels propers dies, els tècnics treballaran, en període de proves, per tal d’estabilitzar les emissions i garantir el funcionament correcte del multiplexador estadístic.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram