La cadena pública balear ha decidit tancar el seu canal per satèl·lit, el que implicarà que es deixi de veure al Principat de forma imminent. El tancament d’IBSat es produeix per les mesures d’estalvi adoptades per l’ens públic després que el Govern de les Illes reduís el seu pressupost un 40% fins als 30 milions d’euros per aquest 2012. El cost de les emissions d’IB3 a Catalunya era de 400.000 euros anuals, segons Mallorca Diario.

La cadena balear es podia Catalunya des del març del 2009 arran d’un acord de reciprocitat televisiva entre ambdós governs, el qual tenia una vigència de cinc anys. Amb tot, Televisió de Catalunya mantindrà les emissions a les Illes de TV3cat (el canal internacional), el 3/24 i el Super3/33.

Després de la remodelació de la oferta televisiva catalana, al primer múltiplex de la Corporació ara s’hi pot veure TV3, 3/24, Super3/33 i Esport 3. En canvi, al segon MUX tan sols queda el canal en alta definició TV3HD, després del canvi de freqüència del canal esportiu i de la sortida de Canal 9 (l’estiu del 2010) i ara IB3.

L’ens públic balear va avisar oficiosament a la CCMA que tancaria el seu canal per satèl·lit l’1 d’octubre, segons informa l’Ara, i malgrat no ha estat així, s’espera que el tancament es produeixi en breu.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram