El director general d’IB3, José Manuel Ruiz, ha anunciat oficialment que suprimiran l’emissió del satèl·lit IBSAT a partir de novembre, el que implicarà, tal com vam avançar a principis de mes, que la televisió pública de les Illes Balears es deixi de veure al Principat per la TDT i només es pugui seguir via internet.

Ruiz, durant la comissió de control de l’ens públic, ha argumentat la mesura, que suposa un estalvi anual de 400.000 euros, per la necessitat de reduir la despesa (el 2012 el pressupost és de 30 milions d’euros, un 40% inferior). A banda, l’únic treballador que es dedicava al manteniment de l’emissió per satèl·lit d’IB3, serà recol·locat a l’ens públic.

La decisió del Govern balear implicarà revisar el conveni de reciprocitat existent amb la Generalitat, gràcies al qual IB3 es veia al Principat des del març del 2009, i que tenia una vigència de cinc anys. Amb tot, Ruiz ha remarcat que a les Illes continuaran les emissions de Televisió de Catalunya (el canal internacional TV3cat, el 3/24 i el Super3/33).

Després de la remodelació de la oferta de TVC, al segon múltiplex tan sols queda el canal en alta definició TV3HD, després del canvi de freqüència del canal esportiu, que ha passat al MUX1, i de la sortida de Canal 9 (l’estiu del 2010) i ara d’IB3.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram