La productora italiana Cattleya (responsable de sèries com Gomorrah, Suburra, ZeroZeroZero), pertanyent a la multinacional británica ITV Studios, ha posat en marxa a l’Estat espanyol Cattleya Producciones, que s’especialitzarà en la creació i la producció de sèries i pel·lícules de ficció. El director general de la nova empresa és Arturo Díaz, provinent de Netflix, on els darrers cinc anys ha estat director de continguts originals per a Espanya i Llatinoamèrica.

La creació de Cattleya Producciones, és un nou pas en l’expansió del negoci internacional d’ITV Studios, que d’aquesta manera es proposa satisfer la creixent demanda de ficció europea prèmium.

“És molt emocionant seguir participant en l’expansió de continguts en espanyol per a una audiència global i explorar noves vies i oportunitats perquè el talent de parla hispana treballi en sèries i pel·lícules que impactin a Espanya, Amèrica Llatina i la resta de món”, ha assenyalat Arturo Díaz. “I és fantàstic tenir ITV Studios i Cattleya com a companys de viatge, que amb el seu ampli historial de projectes d’èxit i la seva xarxa de contactes ofereixen als creadors més eines i oportunitats per seguir explicant històries”, ha afegit.

Cattleya Producciones tindrà una gestió local i estarà supervisada pel fundador i codirector executiu de Cattleya, Ricardo Tozzi, juntament amb els codirectors executius de la productora italiana, Giovanni Stabilini i Marco Chimenz, i per la directora general de producció internacional d’ITV Studios, Lisa Perrin.

Cattleya Producciones s’incorpora al grup de productores que formen part d’ITV Studios. A més de la italiana Cattleya hi ha la danesa Apple Tree Productions, la francesa Tetra Media Studio, i les britàniques World Productions i Mammoth Screen.