El sindicat CCOO ha decidit denunciar La Razón per “injúries i difamació” arran d’un article en què es relaciona l’organització en una acció contra una botiga de Zara del passeig de Gràcia de Barcelona. Segons el rotatiu, els “piquets violents de CCOO” van aprofitar la manifestació per la vaga de Metro, Renfe i taxistes del passat dimecres per “atacar” la botiga i llençar-hi cinc petards.

El sindicat defensa que no hi va tenir res a veure i recorda que ni tan sols recolzava l’aturada. Per això, l’organització diu que no pot acceptar “la tergiversació dels fets o les informacions malintencionades que no se sustenten en l’ètica periodística i el respecte per la veracitat informativa”, motiu pel qual “no es quedarà de braços creuats davant els atacs injustificats i sense fonaments”.

“CCOO considera que aquesta informació, manipulada i no contrastada, obeeix a una campanya de desprestigi i descrèdit contra els sindicats, especialment els majoritaris, que està duent a terme l’empresa d’aquest rotatiu davant la convocatòria de vaga general el proper 14 de novembre, i que sembla que no va en la línia dels seus interessos”, assenyalava l’organització en un comunicat.

Fotos de menors

Aquesta és la segona denúncia en pocs dies que anuncia Comissions Obreres contra La Razón. La primera va ser arran de la portada del diari de Planeta del 19 d’octubre on apareixia una fotografia de diversos menors amb la cara sense distorsionar. El sindicat entén que hi ha indicis de “vulneració dels drets fonamentals” dels infants, motiu pel qual ha instat el Ministeri Fiscal a actuar.

La fotografia es va utilitzar per il·lustrar la manifestació de Madrid en defensa de la educació pública amb el titular Així eduquen als seus fills. CCOO considera “intolerable i inconstitucional” l’ús de la imatge, ja que, segons remarca, no es pot utilitzar cap fotografia de menors sense distorsionar o sense l’autorització de pares o tutors.