AEC (Associació Estatal de Cinema), ALÍA (Aliança Indústria Audiovisual), Diboos (Federació Espanyola de Productores d’Animació), PROA (Productors Audiovisuals Federats) i Profilm (Productores Espanyoles d’Audiovisual Internacional) han unit forces en la Mesa Professional de l’Audiovisual per elaborar una proposta conjunta al Govern espanyol sobre l’Agenda Espanya Digital 2025.

El projecte, presentat la setmana passada, inclou mesures agrupades en deu eixos estratègics, inclòs l’audiovisual, per impulsar el procés de transformació digital mitjançant la col·laboració públic-privada i amb la participació dels diferents agents econòmics i socials.

Després de reunir-se amb la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions, les cinc entitats van decidir unir forces per posar en comú les mesures “imprescindibles” perquè la indústria audiovisual desenvolupi tot el seu potencial. L’objectiu és elaborar un catàleg de propostes que serveixi d’índex per iniciar el treball al setembre amb la Secretaria que permeti que formin part de l’Agenda Digital 2025.

“Resulta imprescindible que les diferents entitats que componen el sector audiovisual anem de la mà per actuar com a interlocutor i així defensar les nostres reivindicacions històriques davant un canvi regulatori imminent”, assenyala Montserrat Bou, directora general de PROA.

En la mateixa línia, José Nevado, director general de l’AEC, ressalta “ la necessitat que siguin els professionals els que dotin de contingut el pla presentat pel Govern, que actualment és només l’esquelet del que ha de desenvolupar-se a mitjà termini”.

Per la seva part, Roberto Sacristán, president de la recentment creada ALÍA, afirma que “només els que estem diàriament treballant en produir continguts, disposem de les claus que permetrien eixamplar la indústria audiovisual, rellançant una economia que dona ocupació a molts diversos tipus de perfils professionals i a tota una xarxa d’empreses de serveis innumerable”.

La Mesa Professional de l’Audiovisual resta oberta a altres col·lectius. En aquest sentit, ja s’han mantingut contactes amb l’AEVI (Associació Espanyola de Videojocs) amb la voluntat que el pla audiovisual també s’estengui a aquest sector.