El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Paterna ha citat a declarar com a investigats el president del consell rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, Enrique Soriano, i la directora general d’À Punt Mèdia, Empar Marco, per un presumpte delicte de prevaricació per suposadament adjudicar de manera irregular alguns contractes. La declaració es produirà el 20 de juny.

La denúncia la va presentar el PP per l’adjudicació de diversos contractes, el principal, el de 13 capítols de la sèrie La Tramuntana per 1,3 milions d’euros a l’empresa Mediterráneo Media Entertainment, de Fausto Atienza, exregidor del PSPV a l’Ajuntament de Benifaió.

Els populars acusen l’ens públic d’haver adjudicat la sèrie sense cap concurs públic ni procediment negociat sense publicitat. Des d’À Punt es defensa que les contractacions de produccions es realitzen amb un procés de selecció de projectes, que en el cas de La tramuntana va ser l’agost de 2016 a càrrec de l’Alt Consell Consultiu de Radiodifusió, Televisió i Altres Mitjans de Comunicació.

A banda, el PP també va denunciar també l’adjudicació de deu contractes de serveis menors (inferiors a 6.000 euros) subscrits els anys 2017 i 2018.

La contractació de tres directius, qüestionada

Ara el Jutjat dona 15 dies a la CVMC per presentar el contracte signat el juny de 2017 amb Mediterráneo Media Enterteinment i els expedients dels contractes menors subscrits amb Míriam Civera Jorge, Celia Civera Ballester, Elena Vilanova Pérez, Esperanza Camps Barber, Anna Peña Aspo, Rosa Biot Roig, Carlos Campayo Crespo, Francesc Piera Sirera, César Martí Fernández i José Manuel García Duarte.

Finalment, el titular del Jutjat també ha reclamat els expedients de les contractacions de Remei Blasco, directora d’informatius; César Martí, director de continguts i programes, i José Manuel García Duarte, director d’explotació i enginyeria, tots tres incorporats el juliol de 2017.