Una de les candidatures que CiU havia proposat per al consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), la de Josep Puigbó, ha estat retirada amb l’objectiu de facilitar un acord amb el PSC per a la composició de l’òrgan, per al qual s’havien presentat set noms per a sis places.

Cal recordar que el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) va donar el vistiplau a totes les candidatures, però en el cas de Puigbó també va advertir que presentava un “conflicte d’interessos”. Així doncs, era previsible que fos el descartat de la Corporació. Ara, caldrà veure si, tal com apuntava fa dies El Triangle, es premiarà la seva predispocisió amb, per exemple, la direcció de TV3, tot i que no és l’únic nom a les travesses per substituir Mònica Terribas.

D’aquesta manera, si no passa res, el consell de govern de la CCMA estarà format per Brauli Duart (president), Núria Llorach i Antoni Pemán (proposats per CiU); Xavier Guitart i Josep Vilar (pel PSC), i Armand Querol (vicepresident, proposat pel PP). Pemán i Vilar s’incorporen com a consellers, i la resta repeteixen.

Inicialment, seguint la proporcionalitat parlamentària, a CiU li tocava presentar tres candidatures, al PSC dos, i al PP un. Però al presentar-ne quatre, els convergents amenaçaven amb deixar amb un conseller els socialistes, els quals van especularamb una renúncia. Des de CiU, el missatge sempre ha estat que el PSC hauria de tenir dos representants (com a la Mesa del Parlament), i la retirada de Puigbó és un gest per arribar a una entesa en aquest sentit.