Tal com es preveia, la Comissió Nacional de Competència (CNC) ha donat el vistiplau a la fusió entre Telecinco i Cuatro. El consell de la CNC, reunit aquest dijous, va aprovar l’operació en entendre que els compromisos presentats per Telecinco el passat 19 d’octubre “solucionaven els problemes de competència detectats”. Amb tot, Competència segueix estudiant l’entrada de la cadena de Mediaset a Digital+ i l’ampliació de capital de Telefónica al 22%.

Segons la CNC, els compromisos que adquireix Telecinco “limiten la seva autonomia comercial a l’hora de gestionar publicitat televisiva i adquirir continguts audiovisual, el que permet compensar els problemes de competència que genera la operació de concentració”.

En concret, Telecinco es compromet a no vendre en un mateix paquet comercial la publicitat dels dos canals de televisió en obert que gestiona de major audiència. A més, l’audiència conjunta de les cadenes incloses en cada paquet comercial no podrà ser superior al 22%, i no podrà desenvolupar polítiques de venda vinculada als anunciants dels diferents paquets.

Per altra banda, Telecinco es compromet a trencar els seus acords de gestió conjunta de publicitat de canals de TDT en obert de tercers i a no firmar-ne de nous. La cadena de Mediaset també es compromet continuar gestionant la publicitat dels canals de pagament de tercers mitjançant una empresa separada i amb polítiques comercials diferenciades.

A més, mentre coincideixi en l’accionariat de Digital+ amb Prisa o Telefónica, no podrà comercialitzar conjuntament publicitat amb suports gestionats per les altres empreses, ni aplicar als seus socis condicions de mercat si els contracten publicitat.