La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència ha sancionat amb 154.477 euros RTVE per l’emissió de publicitat encobert de productes o serveis de salut en el programa La mañana de La 1. L’ens regulador conclou que el programa, aleshores conduït per Mariló Montero, va cometre una infracció administrativa de caràcter greu.

Els fets es van produir el 18 de febrer de 2015 en la secció Saber vivir, on es va tractar el problema de la miopia, la hipermetropia i l’estigmatisme amb la participació d’un oftalmòleg de la Clínica Baviera. Segons la CNMC, el tractament donat a la informació va adquirir un “to comercial” amb mencions que apel·laven a les “virtuts i avantatges” de la clínica.

“Durant l’emissió del programa s’aprecien indicis de l’existència d’una finalitat publicitària i promocional, derivada d’una incitació directa al consum de certs productes o serveis i sense la identificació com a publicitat, contextualitzat tot en una secció amb un contingut informatiu i divulgatiu”, explica la Comissió, per a qui el conjunt contribuïa a “generar una confusió o error al telespectador sobre la naturalesa del que està veient”.

RTVE pot interposar un recurs contenciós administratiu contra la resolució de la CNMC davant l’Audiència Nacional en el termini de dos mesos.