Els acords assolits per a l’explotació de Canal+ Liga i Canal+ Liga de Campeones podrien comportar possibles pràctiques restrictives de la competència en l’àmbit de l’explotació de la televisió de pagament de drets de retransmissió de futbol.

Per aquest motiu, la Comissió Nacional de la Competència (CNC) ha obert un expedient sancionador contra DTS (propietària de Canal+, del grup Prisa), Telefónica i Mediapro.

Tres infraccions

Per una banda, l’organisme regulador considera que existeixen “indicis” d’infracció” per abús de posició de DTS en el mercat de revenda de drets audiovisuals per l’establiment de condicions “inequitatives i discriminatòries” en la comercialització de Canal+ Liga.

La CNC també considera que pot existir infracció pels acords i les actuacions concertades entre DTS i Telefónica a l’hora d’explotar Canal+ Liga i Canal+ Liga de Campeones, els quals “podrien estar excloent injustificadament a tercers operadors de televisió de pagament”.

Finalment, Competència aprecia indicis d’infracció per l’acord entre DTS i Mediapro per a l’explotació dels drets audiovisuals de la Lliga de futbol i la Copa del Rei per a aquest temporada i les dues següents. Segons la CNC, l’entesa “conté un pacte de no competència” de cara a la comercialització de canals de televisió de pagament que “restringeix la competència i podria no estar justificat objectivament”.

Mediapro, entre les denunciants

L’expedient es va obrir per les diferents denúncies presentades per Cableuropa, Tenaria, Telecable Asturias, R Cable y Telecomunicaciones Galicia i Euskaltel, i l’Associació Nacional d’Operadors de Telecomunicacions i Serveis d’Internet (AOTEC), Orange i la mateixa Mediaproducción.

Ara s’obre un període màxim de 18 mesos per a la instrucció i la resolució de l’expedient.