La setmana passada, el ple de la Diputació de Barcelona va aprovar que la Xarxa Audiovisual Local (XAL) esdevingui una societat mercantil i va donar el vistiplau a la memòria de fusió amb COMRàdio, la qual preveu acomiadar a un 30% de la plantilla i augmentar la partida destinada a la contractació de treballadors externs, segons va denunciar a mitjan juny el comitè d’empresa de l’emissora.

Després del ple, el president delegat de l’àrea d’Hisenda i Recursos Interns de la Diputació, Carles Rossinyol, va assenyalar que COMRàdio deixarà de ser una emissora generalista per convertir-se en l’emissora local de Barcelona, tornant així al seu esperit fundacional. D’aquí que, de cara a la temporada que ve, s’hagin liquidat els principals programes de la graella.

Segons El País, Rossinyol va justificar el canvi adduint l’esperit fundacional de l’emissora i va apostar per implementar el “model XAL” com a plataforma que produeix continguts per als mitjans locals. La nova etapa de COMRàdio estaria finançada per la Diputació i l’Ajuntament.

Obres de 3 milions a COMRàdio

Sobre la fusió, el president delegat de l’àrea d’Hisenda i Recursos Interns va assegurar que podia representar un estalvi d’entre 3 i 4 milions d’euros.

Per consumar la integració es remodelarà l’actual seu de COMRàdio. Les obres, per a les quals s’invertiran uns 3 milions d’euros, es preveu que acabin abans d’un any.