https://youtu.be/HZA4i-3b8tk

Durant l’acte pel 12 d’octubre celebrat a Montjuïc per diferents grups d’ultradreta, el vicepresident de Democracia Nacional, Pedro Chaparro (un dels assaltants de la llibreria Blanquera de Madrid en la Diada de 2013), va convidar els assistents a agredir el fotoperiodista Jordi Borràs.

“Abans de la marxa hem vist per allà aquesta rata, en Jordi Borràs. Us demano a tots que mireu al voltant vostre, i si hi és, li claveu un clatellot: no gaire violent, no sigui que us detinguin; claveu-li una bona hòstia i que se’n vagi”, va dir Chaparro entre els aplaudiments dels assistents, que van començar a corejar insults contra el reporter gràfic.

Borràs, que des de fa uns anys es dedica a fotografiar els actes de l’extrema dreta i és autor de Plus Ultra. Una cròncia gràfica de l’espanyolisme a Catalunya, no és el primer cop que rep amenaces per part de membres de la ultradreta. Ara, però, ha estat en un acte públic.

Quico Sallés i Bertran Cazorla, també en el punt de mira

El Grup de Periodistes Ramon Barnils ha rebutjat “qualsevol intent de coaccionar l’exercici professional fent ús de la violència, ja sigui per mitjà de la força com per amenaces i intimidacions”.

A més, l’entitat insta la Fiscalia especial de delictes d’odi i discriminació que actuï d’ofici contra un tipus d’amenaces “que massa vegades queden impunes”.

De fet, ja abans, l’associació d’ultradreta Somatemps, que va participar en els actes de la plaça Catalunya, no només advertia sobre la presència de Jordi Borràs, sinó que també posava en el punt de mira Quico Sallés i Bertran Cazorla: “S’infiltren a les concentracions per fotografiar compatriotes”, assenyalava Somatemps sobre els tres “periodistes tòxics”.

Unes advertències que rebien resposta per part d’Amical de Mauthausen: “Aquells que callen davant les amenaces feixistes a periodistes també en són còmplices. #NoPassaran #MaiMés”, piulava

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram