Un equip de TVE Catalunya va ser agredit mentre cobria la concentració davant del Parlament convocada, un cop acabada la manifestació independentista de la Diada. Durant una connexió en directe, alguns dels assistents van llançar diversos objectes, un dels quals va impactar al cap de la periodista Ángela García Romero.

“Exigim, una vegada més, llibertat i respecte per la feina dels periodistes”, assenyalava el Col·legi de Periodistes en una piulada. “També defensem que sense periodisme no hi ha democràcia i per això no ens cansarem de dir prou i condemnar aquestes agressions”, afegia.

“Els periodistes hem de poder fer la nostra feina en llibertat”, indicava en la mateixa línia el Grup de Periodistes Ramon Barnils.

“Un cop més, la llibertat de premsa i d’expressió es veu amenaçada pels intolerants”, denunciava el Col·lectiu Ciutadella – Associació de Periodistes Parlamentaris de Catalunya.

Per la seva part, el Consell d’Informatius de TVE va defensar el dret a informar lliurement: “No volem ser els protagonistes de les notícies, sinó explicar-les”, afirmava.

Finalment, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya reclama “mesures per acabar amb les actuacions que dificulten la tasca professional dels periodistes que cobreixen les manifestacions”.