Al setembre, el Jutjat Penal número 27 de Barcelona va absoldre Salvador Sostres d’una denúncia per “injúries greus” contra el director d’e-notícies, Xavier Rius. Després que aquest presentés un recurs, l’Audiència Provincial de Barcelona ha revocat “íntegrament” la sentència i ha condemnat Sostres, imposant una pena-multa de vuit mesos amb una quota diària de sis euros (1.440 euros).

Segons explica e-notícies, el polèmic periodista va titllar Rius de “miserable”, “lladre”, “xoriço”, “homosexual”, “indesitjable” i de tenir “un problema sexual” amb ell, tant en articles del seu blog com per SMS.

La sentència de l’Audiència de Barcelona, adoptada per unanimitat dels tres magistrats, considera que aquestes expressions atempten contra “el seu honor, tant a nivell personal com professional, existint un indubtable ànim d’injuriar”. La sentència assegura que les expressions proferides per Sostres “manquen de qualsevol explicació que les justifiqui”, i que són “constitutives d’un delicte d’injúries greus”.

Al setembre, el magistrat del Jutjat Penal va considerar que les paraules de Sostres dirigides a Rius s’havien d’entendre dintre del marc de la crítica i el dret a la llibertat d’expressió.