El Consell d’Informatius de TVE ha demanat la dimissió i destitució “immediata” del director del Canal 24 Horas i de l’espai La noche en 24 horas, Sergio Martín, per la polèmica entrevista que li va fer divendres al secretari general de Podemos, Pablo Iglesias. L’òrgan entén que Martín va “comprometre la credibilitat i independència” dels serveis informatius de la cadena quan va afirmar que Iglesias estava “d’enhorabona” per l’excarceració de presos d’ETA d’aquella setmana.

En un comunicat, el Consell recorda que els dirigents polítics estan “sotmesos a l’escrutini” de la ciutadania i dels mitjans, i que els periodistes “poden i han de posar de manifest” les contradiccions en què puguin incórrer. En aquest sentit, el CdI assenyala que conèixer el posicionament del líder de Podemos sobre la política penitenciària amb els presos d’ETA “era i és pertinent”. “No ho és, tanmateix, fer una afirmació insidiosa com la realitzada pel director de La noche en 24 horas”, puntualitza.

L’òrgan que vetlla per l’objectivitat dels informatius de la cadena pública estatal afirma que “dir, insinuar o suggerir que un dirigent polític espanyol pot estar d’enhorabona perquè han sortit de la presó diversos terroristes d’ETA amb molts crims a les seves esquenes incompleix obertament les normes ètiques i deontològiques exigibles als professionals de TVE”.

A banda, tot i que no hi aprofundeix, el Consell d’Informatius de TVE assegura que Sergio Martín va utilitzar un to “molt més agressiu que l’habitual”. 

La direcció recolza el “treball impecable” de Martín

Després de la petició de dimissió o destitució de Sergio Martín realitzada pel CdI, la direcció dels serveis informatius de TVE ha respost que recolza “sense cap gènere de dubtes el treball impecable” de Martín com a director de Canal 24 Horas i presentador de La noche en 24 horas.

En un comunicat, la direcció ha assegurat que deplorar l’actitud del Consell d’Informatius perquè “en lloc de protegir un company de la casa es col·loca de forma inèdita al costat d’un partit polític sense representació parlamentària per demanar el seu cessament”.

Segons la direcció dels serveis informatius, Sergio Martín ha estat objecte “d’una agressiva campanya d’assetjament” a les xarxes socials “organitzada” per Podemos. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram