La Unió de Periodistes Valencians ha obert la convocatòria de la tercera edició de les beques de periodisme d’investigació Josep Torrent. Es tracta de dues beques, cadascuna dotada amb 3.000 euros, sobre fets relacionats amb el País Valencià.

El termini per presentar propostes finalitza l’1 de febrer, i les persones becades es donaran a conèixer el 17 del mateix mes. Les investigacions han de ser inèdites i tenir una extensió mínima de 20.000 paraules. A diferència de les dues anteriors edicions, no és obligatori que els treballs estiguin redactats en valencià, tot i que es valorarà que així sigui.

Pot optar a les beques qualsevol persona llicenciada en Periodisme o Comunicació Audiovisual; professionals amb carnet de la Unió de Periodistes Valencians o de la FAPE, i estudiants d’últim curs dels graus de Periodisme i Comunicació Audiovisual.

El jurat escollirà les propostes segons criteris d’interès periodístic, investigació, qualitat dels textos escrits i imatges mostrades, projecció social, originalitat i viabilitat. Els treballs finalitzats s’han de lliurar la primera setmana de setembre de 2020.

El nom de les beques ret homenatge a Josep Torrent, periodista històric de la crònica política valenciana que va morir el maig de 2016 als 63 anys.

En les dues anteriors edicions, que comptaven amb el suport de la Diputació de València, es convocaven quatre beques, el doble.