Les diferents entitats impulsores del Premi de Periodisme Solidari Memorial Joan Gomis han obert la convocatòria la tretzena edició del guardó, que consta de dues modalitats: a obres periodístiques i a la trajectòria. La dotació és de 1.500 euros per a cada categoria i el termini per presentar-s’hi finalitza el 30 de juliol. El lliurament tindrà lloc al novembre.

En la primera modalitat es premien obres periodístiques escrites o audiovisuals, de qualsevol gènere, en català o castellà, inèdites o publicades (posteriors a l’1 de gener de 2017). Les obres han d’informar i fer visible l’acció de persones, institucions o col·lectius que lluitin contra les desigualtats, la pobresa i l’exclusió social, i que destaquin el seu compromís o activitats a favor de la solidaritat, la pau, els drets humans o l’entesa entre cultures i religions.

Quant a la segona categoria, es distingeixen trajectòries periodístiques de persones, institucions, mitjans, programes, seccions periòdiques o iniciatives que mostrin compromís amb una informació que promogui els valors solidaris del certamen.

El jurat està format per representats de les entitats convocants: Justícia i Pau, Cristianisme i Justícia, FundiPau, Mans Unides, Fundació Cultura de Pau, Facultat de Comunicació Blanquerna, Lafede.cat, Catalunya Religió, Col·legi de Periodistes de Catalunya i les revistes El Ciervo i Foc Nou, a més de la família de Joan Gomis i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Enguany, com a novetat, se sumen a la convocatòria del guardó Catalunya Religió, Lafede.cat i el Col·legi de Periodistes.